Menu ↓

Actuele informatie van Varea.

Actueel

Rol leidinggevende cruciaal bij voorkomen burn-outs

maandag 21 november 2016 om 17:34

Bijna 2,7 miljoen werknemers in Nederland hebben te maken met een hoge werkdruk. Ongeveer een miljoen werknemers loopt het risico op een burn-out. Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en het CBS blijkt dat vooral werknemers met een hoge werkdruk en weinig steun van hun leidinggevende een hoog risico op een burn-out hebben. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt 13 miljoen euro subsidie beschikbaar voor onder meer de aanpak van werkstress door werkgevers. Dat maakt minister Asscher vandaag bekend in Den Haag waar hij de Week van de Werkstress aftrapt.

Gecertificeerde arbodienst is echt niet nodig.

vrijdag 20 november 2015 om 10:56

(Gecertificeerde) arbodiensten willen u graag laten geloven dat het voor een goede verzuimbegeleiding verplicht is bij hen aan te sluiten…
Dit is geheel niet het geval.
Een 'gecertificeerde' arbodienst staat echt geen borg voor een goede kwaliteit. Het arbocertificaat kun je ook behalen als je nog geen enkele klant of ervaring hebt...
Het is een papieren exercitie, dat meer met geld dan met kwaliteit te maken heeft. Dat blijkt wel uit de praktijk.

Exit ziekmelding: Meldt beperkte inzetbaarheid

vrijdag 10 april 2015 om 15:22

Verzuim van medewerkers moet over inzetbaarheid gaan, dat vindt toch iedereen tegenwoordig. Toch moeten werknemer zich nog altijd ‘ziek’ melden als ze niet kunnen komen werken. Volgens mij is het beter als een medewerker een melding ‘beperkte inzetbaarheid’ doet in plaats van een ‘ziek’ melding.

Column door Roel Westra

Nieuwe ziektewet BeZaVa kan duur uitpakken voor werkgevers: Doe er nu alvast wat aan!

vrijdag 10 april 2015 om 15:14

Werkgevers die zich niet tijdig voorbereiden op de nieuwe Ziektewet (BeZaVa), krijgen binnenkort de rekening gepresenteerd. Zieke (ex-)werknemers in 2014 zijn bepalend voor de premie van werkgevers in 2016. Een werkgever betaalt voor een flexwerker die tijdens of kort na afloop van het contract in de Ziektewet en vervolgens in de WGA belandt. Werkgevers beseffen dit onvoldoende, zo blijkt uit navraag bij een aantal arbodienstverleners. Dit terwijl met tijdige en adequate acties de kosten kunnen worden beheerst.

Ziekteverzuim historisch laag

vrijdag 10 april 2015 om 15:08

Het ziekteverzuim van werknemers in Nederland is in 2014 gedaald tot 3,8 procent. Dit is het laagste verzuimpercentage sinds 1996. Het lage ziekteverzuim van de laatste jaren houdt mogelijk verband met de economische situatie. Ook draagt de milde griepgolf aan het begin van 2014 bij aan het lage verzuimpercentage in dat jaar.

Vrijdag, 1 juli 2022


Vraag een offerte aan met gerichte informatie.

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@arbovarea.nl © 2022 ArboVarea