Menu ↓

Brengt bedrijfsrisico's in kaart
om problemen en verzuim te voorkomen.

Verzuimspecialisten → Arbeids- & Organisatiedeskundige

Arbeids- en Organisatiedeskundige

Een Arbeids- en Organisatiedeskundige (A&O’er) is een kerndeskundige die vanuit de Arbowet is geplaatst naast de bedrijfsarts, de arbeidshygiënist en de veiligheidskundige. De A&O’er doet onderzoek en adviseert de organisatie over het vergroten van het werkplezier en het voorkomen / verlagen van te hoge werkdruk en ziekteverzuim. Een A&O’er richt zich dus met name op de effecten van arbeid (specifiek van psychosociale arbeidsbelasting) op het welzijn van de medewerkers. Bij voorkeur met de focus op preventie.

RI&E

De Arbeids- en Organisatiedeskundige is dé aangewezen kerndeskundige die een RI&E mag en kan toetsen. Dat is een verplichting voor bedrijven met meer dan 25 werknemers.

Bedrijven mogen zelf de RI&E opstellen en uitvoeren. Daarbij kunnen ze begeleiding en advies krijgen van de Arbeids- & Organisatiedeskundige van ArboVarea. Vaak heeft de branchevereniging een online risicomonitor met alle mogelijke (veiligheids- en gezondheids)risico’s, waarmee een bedrijf zelf de RI&E kan uitvoeren. Verdere informatie kunt u vinden op Steunpunt RI&E (www.rie.nl).

Vrijdag, 1 juli 2022

Download de folders:


Vraag een offerte aan met gerichte informatie.

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@arbovarea.nl © 2022 ArboVarea