Menu ↓

Overstappen van arbodienst
is zó geregeld.

Overstappen van arbodienst

Er zijn goede redenen om over te stappen van uw arbodienst. ArboVarea biedt u een veel beter, voordeliger en vooral gezonder alternatief voor een arbodienst:

 • Verzuimbegeleiding met of zonder abonnement.
 • Gratis verzuimregistratie en –signalering. Ziek- en herstelmeldingen kosten u niets.
 • Alléén kosten bij frequent of langverzuim. Bij geen of kortdurend verzuim heeft u ook geen kosten. U betaalt niet voor gezonde werknemers.
 • Verzuimbegeleiding per verzuimperiode. Zo betaalt u nooit teveel.
 • Maatwerk met persoonlijke en effectieve begeleiding. Niet alleen telefonisch en emailcontact, maar persoonlijke contacten om het verzuim sneller op te lossen.
 • 1e verzuimgesprek (vertrouwelijk) na 3 werkdagen verzuim.
 • Deskundige verzuimmanager. Goede begeleiding en adviezen bij de complexe verzuimaanpak.
 • Combi-pakket met reïntegratie spoor 1 & 2, arbeidsdeskundige evaluatie, RI&E opstellen / toetsing en adviezen om verzuim te voorkomen (personeelsadvies).

Hoeveel betaalt u voor de arbodienst…? En wat krijgt u daarvoor?

Het wordt echt tijd om kritisch na te denken over uw verzuim- en arbobeleid. Bovendien staat de Nieuwe Ziektewet voor de deur. Werkgevers zijn vaak niet tevreden over hun arbodienst. Gelukkig zijn er goede alternatieven. Ook samen met uw huidige arbodienst komen we tot betere resultaten, maar beter is het om de verzuimbegeleiding helemaal door ArboVarea te laten verzorgen.

Hoe u het beste kan overstappen:

 1. U kunt ervoor kiezen om alleen de begeleiding van verzuim uit het arbopakket te halen. Dat is de zogenaamde Maatwerk-oplossing. Dan hoeft u niet het hele contract met de arbodienst op te zeggen.

 2. U kunt het hele arbocontract opzeggen. Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een opzegtermijn van 3 tot 6 maanden. Wij kunnen u helpen om nu al voor de vorm (pro-forma) op te zeggen. Dan zit u vóór de opzegtermijn en bent na de looptijd van het contract af. Voor de resterende looptijd betaalt u bij Varea geen extra kosten.

 3. Uw arbocontract is gekoppeld aan een verzuimverzekering. Ook dan kunt u vóór de opzegtermijn (pro-forma) opzeggen en heeft u tijd genoeg om goede alternatieven te vinden. Daar kunnen wij u bij adviseren. Informeer bij uw tussenpersoon wat de mogelijkheden zijn.

Download de voorbeeldbrief om pro-forma de arbodienst op te zeggen: Pro-forma opzegging arbodienst.

Vraag een offerte aan met gerichte informatie.

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@arbovarea.nl © 2022 ArboVarea